Csak MaReSz tagok számára!
Hírek
Megalakult a "Fővárosi Turisztikai Kerekasztal
2014. március 07.

2014. február 20-án a budapesti városligeti Műjégpálya Díszterme adott otthont a Fővárosi Turisztikai Kerekasztal alakuló ülésének.

A Kerekasztal - amely nem önálló jogi személy - munkájában alapítóként vesz részt a Budapest Airport, a Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület, a Magyar Fürdőszövetség, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége, a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége, a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete, a Magyar Beutaztatók Szövetsége, a Magyar Hajózási Országos Szövetség és a MAHART.

Az FTK alakuló ülés elnöke Csomós Mikós, kultúráért és turizmusért felelős főpolgármester-helyettes, levezető elnöke Máté Gábor BFTK turizmus divízióvezető volt.

A kerekasztal ügyvezető alelnökének Bán Teodórát, a BFTK ügyvezetője, szakmai alelnökének Kálmán Istvánt, a MABEUSZ elnökét választották a jelenlevők. A Kerekasztal úgy döntött, hogy további tagokat valamelyik alapító tag javaslatára, egyszerű többségi döntéssel fogadnak be.

Az alakuló ülés keretében Csomós Miklós többek között elmondta, hogy Budapest számára a kulturális- és a konferenciaturizmus lehet a kitörési pont. A kulturális turizmus fellendítéséhez megfelelő alapot adhatnak a jól

ismert helyszínek mellé felsorakozó új, illetve felújított létesítmények, például a Zeneakadémia, a Budapest Music Center, s hamarosan a Vigadó és a Várkert Bazár. A Budapesten felépülő nagy befogadóképességű kongresszusi központtal kapcsolatban megerősítette azt az információt, hogy legkésőbb 2018-ra állnia kell a létesítménynek. Említést tett a Városliget leendő újdonságairól. Továbbá, hogy a turizmust is szolgáló fejlesztésként free wifi hozzáférés megvalósítása tervezett egész Budapesten területén.

A Kerekasztal alakuló ülésén szó volt a Budapest Airporton kialakult parkolási és behajtási rendről, a taxis helyzetről és a jogosulatlan idegenvezetés elleni fellépés jelenlegi állásáról.

Végezetül az alapító tagok javaslatokat tettek a két hónap múlva esedékes ülés napirendi pontjaira vonatkozóan.