Csak MaReSz tagok számára!
Hírek
A MaReSz is részt vett a PCO pályázatok véleményezésében
2013. szeptember 15.

A Magyar Turizmus Zrt. Magyar Kongresszusi Iroda által kapott felkérésnek eleget téve a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége is véleményezte a nemzetközi gyakorlattal rendelkező konferenciaszervezők (PCO-k) referencialistájának összeállítása kapcsán meghirdetett pályázatra érkezett anyagokat.

A MaReSz a kapott pályamunkákat áttekintve megállapította, hogy azok többsége megfelel az elvárásoknak, azonban a minősítés elérése érdekében sok esetben szükség van valamilyen hiánypótlásra, korrekcióra.

Annak érdekében, hogy a jövőben minél nagyobb számban érkezzenek be teljeskörű, minden feltételnek megfelelő iratok, a Szövetség javasolta a pályázati kiírás feltételeinek részletesebb magyarázatát. Fel kellene hívni a figyelmet például arra, hogy a nem a PCO tevékenységhez kapcsolódó leírások nem releváns információk a pályázás során, és hogy kizárólag a nemzetközi konferenciák szervezéséből eredő nettó árbevételt szükséges feltüntetni. Ezen kívül érdemes volna a részletesen feltüntetni, hogy pontosan milyen nemzetközi rendezvény fogadható el referenciaként, valamint, hogy milyen tevékenység fogadható el teljeskörű konferenciaszervezésként.

 

A Magyar Turizmus Zrt. – Magyar Kongresszusi Iroda 2009-ben hirdette meg először a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége (MaReSz), valamint a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ) közreműködésével regisztrációs pályázatát a nemzetközi gyakorlattal rendelkez konferenciaszervezők (PCO-k) felmérése és nyilvántartásba vétele érdekében. A pályázat célja egy olyan lista összeállítása, amely kizárólag azokat a nemzetközi konferenciaszervezéssel foglalkozó irodákat tartalmazza, amelyek megfelel referenciákkal és gyakorlattal rendelkeznek nemzetközi konferenciák színvonalas hazai megszervezéséhez.