Csak MaReSz tagok számára!
Hírek
Event Touch – Térjünk a lényegre
2014. szeptember 08.

A rendezvényszakma találkozik

pályázat leendő Event Menedzserek számára (továbbiakban: EM pályázat)
Egyre nagyobb szükség van arra, hogy szakképzett szervezői legyenek mind a kisebb, mind pedig a nagyobb közönséget vonzó eseményeknek. A mai rendezvényszervezőtől a piac, illetve a megbízó már nem csupán programszervezést vár el. A szervezőnek kreatív ötleteket kell kidolgoznia, és képesnek kell lennie annak kivitelezésére, valamint egy esemény, vagy eseménysorozat teljes körű és szakszerű menedzselésére is.

2014 szeptemberében indul a Magyarországon egyedülálló, Event Menedzsment szakirányú továbbképzési szak második évfolyama a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán (BKF) a Magyarországi Rendezvényszervezők és –szolgáltatók Szövetsége (MaReSz) oktatási bizottságának szakmai „felügyeletével”, melybe több társszövetség képviselőinek szakmai véleményét is bevonják.

Mindkét fél felelősséget érez a diplomás fiatalok jövőjéért és a rendezvényszervező szakma színvonalának megőrzéséért. Cél a valós piaci igényeknek megfelelő tudással rendelkező szakemberek képzésére létrehozott, prémium rendezvényszervező képzés.
A képzés szervezői pályázatot (EM pályázat) hirdetnek leendő hallgatóiknak.
A pályázat lényege egy valós esemény 2015-ös tervének kidolgozása, melynek nyertese lehetőséget kaphat a projekt megvalósításának részvételében.

Tervezett projekt:

A MaReSz minden évben megszervezi az EVENT TOUCH nevű rendezvényszakmai konferenciát. Az esemény olyan szakmai fórum, mely a teljes rendezvényszervező, leendő rendezvényszervező szakmát kívánja megszólítani, akik akár konferencia, kongresszus, fesztivál, kiállítás, vállalati, politikai vagy egyéb rendezvények szervezésében érdekeltek, akár belföldön, akár külföldieket utaztatva. A szakmai fórumon nagy létszámban vesznek részt a rendezvényszakmát kiszolgáló helyszínek is. A szakmai fórum plenáris előadásokat és workshopokat ölel fel, 1 napban.

Cél: az Event Touch rendezvényszakmai konferenciát a magyar piacon lévő rendezvényszakmai napok közül kiemelni, valamint ezáltal nemzetközi szintre kilépni, azaz a Közép-Kelet európai régió vezető rendezvényszakmai eseményévé tenni.

2015-ben a MaReSz a PORT.hu együttműködését kívánja bevonni.


Feladat:


1. Az Event Touch koncepciójának (előadások, kísérő programok, kiállítás, gasztronómia, stb.) és megjelenésének innovatív, újragondolt megtervezése

2. Célcsoport bővítésének lehetőségei

3. Az Event Touch és a PORT.hu kapcsolódási lehetőségei

4. Az Event Touch kommunikációs lehetőségei

A rendezvény tervezett időpontja: 2015. február vége (keddi nap)

Tervezett időtartama: 1 nap – 10.00-18.00 között

Elvárások:

A konferencia/szakmai nap/kiállítás újraértelmezése a realitások talaján maradva, viszont újszerű, ötletes megközelítésben, mind a megjelenését, mind a programot tekintve, de a szakmaiságot továbbra is szem előtt tartva. A megvalósíthatóság és költséghatékonyság elsődleges szempontok, akár szakmai szponzorok ötletes bevonásával.

Az EM pályázat 3 fordulós.

  1. Forduló:
    Prezentációra alkalmas projekt-terv elkészítése, mely tartalmazza a kiírásra vonatkozó teljes és részletes koncepciót, az ötlettől a megvalósításig., valamint a projekt tervezett költségvetését, főbb határidőket.
    A pályamunkákat 2014. szeptember 21. éjfélig várjuk az reich.lilla@artsandbusiness.hu email címre, maximum 10 Mb nagyságú pdf formátumban.

  2. Forduló:
    A képzés szakmai partnereiből (BKF, MaReSz, PORT.hu, Arts & Business) álló zsűri a beérkezett pályamunkákból kiválasztja az általa legjobbnak vélt projekt-terveket, melyek bekerülnek a döntőbe. Az eredményről 2014. szeptember 24. éjfélig a pályázók értesítést kapnak.

    Főbb elbírálási szempontok:
    - A megfogalmazott szakmai célok megvalósulása
    - A kreatív megvalósítások innovatív jellege
    - A projekt-terv átláthatósága, tervezettsége
    - A projekt-terv megvalósíthatósága, költséghatékonysága

  3. Forduló:
    A döntőre 2014. szeptember 27-én a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán kerül sor, ahol a bejutott résztvevők a helyszínen prezentálják, illetve megvédik az ötletüket a szakmai zsűri előtt.
    A pályázók szereplését követően a szakmai zsűri hoz döntést a díjazott pályamunkákról.

  4. Díjak:
    - Három tandíjmentes félév az Event Menedzsment szakirányú továbbképzési szakra, a BKF felajánlásával.
    - A projekt megvalósításának lehetősége/gyakornoki lehetőség a MaReSz felajánlásával.
    - Tárgynyeremény a MaReSz felajánlásával
    - Jegyek (fesztiválra, kulturális rendezvényekre) a PORT.hu felajánlásával

A kiírók fenntartják maguknak a jogot arra, hogy szakmailag nem megfelelő színvonalú pályaművek beérkezése esetén nem osztanak ki díjakat.

Az Event Menedzsment képzésről részletesen itt tájékozódhat:
http://www.bkf.hu/tovabb/szakiranyu-tovabbkepzesek/event-menedzsment
https://www.facebook.com/eventmenedzsment

Az EM pályázaton történő részvétel feltétele:
Főiskolai, egyetemi vagy alapszakos diplomával rendelkezők pályázhatnak, akik oklevelüket a jelentkezést megelőzően szerezték.


Bármilyen kérdés esetén kérjük, forduljanak hozzánk bizalommal!

Reich Lilla
Arts & Business Szolgáltató Kft.
mobil: +36 30 5085742
email: reich.lilla@artsandbusiness.hu
website: www.artsandbusiness.hu


Háttérinformációk:

A MaReSz-ről

1992-ben 15 rendezvényszervező cég találkozott az akkori Andrássy úti Ballantines Klubban azzal az elhatározással, hogy megalapítsák a magyarországi rendezvényszakma szövetségét. Így alakult meg a Magyarországi Rendezvényszervezők Szövetsége, a MaReSz. Mivel időközben a tagok sorába a szervezők mellett számos szolgáltató vállalkozás is csatlakozott, a Szövetség neve módosult. Jelenlegi neve: Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége.

A Szövetségnek napjainkban 120 vállalkozás tagja. A Szövetség tagjainak tevékenységi köre sokrétű, így ennek megfelelően a Szövetségben tagozatok alakultak: Kiállításszervezés és -kivitelezés, Kongresszus- és konferenciaszervezés, Rendezvényhelyszín, Rendezvényügynökség, Rendezvénygasztronómia, Rendezvénytechnika. A MaReSz ismertségét és elismertségét mutatja, hogy a Kormányzat valamennyi a rendezvényszakmát érintő törvényi vagy egyéb témákban kikéri a Szövetség véleményét.

Mission Statement, azaz mi végre van a MaReSz?

Legyen minél több rendezvény Magyarországon!
A MaReSz feladata és kötelessége minden olyan állami, üzleti és civil kezdeményezés és erőfeszítés támogatása, amelynek célja, hogy hazánk rendezvénybarát ország legyen és növekedjen Magyarország szerepe és jelentősége a nemzetközi rendezvénypiacon.

Legyenek minél jobbak a rendezvényszervezés feltételei!
A MaReSz célja a hazai rendezvényszervezés működési feltételeinek javítása. Minden fórumon törekszik arra, hogy elősegítse a rendezvényszervezést támogató gazdasági és pénzügyi környezet kialakítását, valamint az infrastruktúra fejlesztését. A rendezvényszervezést akadályozó intézkedések és jelenségek elleni fellépés a MaReSz érdekvédelmi tevékenységének alappillére.

Legyen minél több jó szakember!
A MaReSz jövőbe mutató feladata a rendezvényszervezési szakma elismertetése és a jövő szakembereit képző oktatás elősegítése.

Legyen minél ismertebb és elismertebb a MaReSz!
A MaReSz mindent megtesz azért, hogy a Szövetséget és a rendezvényszervezést népszerűsítse. Szigorú tagfelvételi kritériumokkal, valamint az etikai kódex következetes betartatásával éri el, hogy a MaReSz név országos és nemzetközi szinten is elfogadott minőségi tanúsítvánnyá váljon.

Legyen minél érdemesebb MaReSz tagnak lenni!
A MaReSz tagok között kialakuló személyes kapcsolatoknak közhasznú információk cseréjében, közös munkákban és a kölcsönös üzletszerzés előnyeinek kiaknázásában is testet kell ölteniük, hasonlóan az elit egyetemek diplomásai, vagy a jól működő klubok tagjai közötti együttműködéshez és segítségnyújtáshoz.

A MaReSz tagság értékeket hirdet:
szakmai profizmust, korrekt üzleti viselkedést. Mindezek érdekében a tagság kiáll és helytáll egymásé

MaReSz NAP, azaz EVENT TOUCH

Több éves hagyomány immár, hogy a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége évindító szakmai konferenciát szervez a rendezvényszakma képviselőinek.

A konferencia résztvevői többek között hasznos tudnivalókat hallhatnak szakmát érintő bármilyen gazdasági kérdésekben, az információtechnológia és a közösségi média újdonságairól, a rendezvények biztonságtechnikai követelményeiről és adóügyi kérdésekről.
A korábban MaReSz Napként ismert rangos eseményre a rendezvényszervezők mellett a területtel foglalkozó tanárok, diákok és a társszakmák képviselőinek jelentkezését is várják.
A MaReSz minden évben törekszik arra, hogy

  • kiváló szakemberek adjanak elő korrekt ismereteket,
  • találkozási lehetőséget kínáljon a rendezvényszervező szakma neves képviselőivel,
  • a MaReSz gasztronómiai tagozata különleges ételválasztékkal bemutatkozhasson (helyszínfüggő),
  • az előadások szüneteiben könnyed kikapcsolódásra, interaktív játékokra kínáljon lehetőséget,
  • bemutassa az IT, a marketing és a rendezvénytechnika legújabb trendjeit
  • egyértelmű válaszokat adjon adóügyi, rendezvénybiztonsági és egyéb kérdésekben


http://www.maresz.hu



PORT.hu, kulturális programajánló portál:

A PORT.hu napi 250.000 egyedi látogatójával a legnagyobb hazai kulturális és szabadidő programajánló portál. Tematikus felületei a tágabb értelemben vett kultúra minden területét lefedik, a színházi előadásoktól kezdve a kiállításokon, a koncerteken, a fesztiválokon át a sportrendezvényekig az összes jelentős esemény megtalálható az országos adatbázisában.
A PORT.hu célja, hogy a szabadidős tevékenységek országos szintű összegyűjtésével a választás lehetőségét biztosítsa a látogatóinak. Hivatalos adatok szerint a magyar felnőtt lakosságnak mindössze 16%-a mozdítható ki a tv készülékek elől egyéb szabadidős programokra. A PORT.hu célja, hogy a látogatóinak minél többször és minél több szabadidős alternatívát tudjon felmutatni, s ezzel ösztönözze őket az egészség-,a környezet- és a társadalom-tudatos életmódra.

http://www.port.hu/