Csak MaReSz tagok számára!
Hírek
Átadták a konferenciaközpontot, őszre kész az új városközpont
2010. május 25.

Százhalombatta főterén már megnyílt az önkormányzati beruházással épült, közel két és fél ezer négyzetméteres Konferencia és Rendezvényközpont. Az új létesítményben egy szinten két, egyenként 462 négyzetméteres, osztható konferenciaterem található, melyek kivételes technikai megoldásaiknak köszönhetően egy időben több rendezvény, időszaki kiállítás, egyéb kulturális esemény befogadására is alkalmasak. A Százhalombatta főterének meghatározó épülettömbje a városházával szemben létesült, térfalat alkotva a Damjanich utca felől, létrehozva ezzel a klasszikus értelemben vett városi főteret.

A konferenciaközpontra merőleges szárnyak emeletein lakások, földszintjén pedig mind a Szent István tér, mind a Damjanich utca irányában több mint másfél ezer négyzetméteren vendéglátó, kereskedelmi és szolgáltató egységek kapnak helyet, a Damjanich utca felől pedig 89 gépkocsi befogadására alkalmas felszíni parkolót is átadtak, melyek megoldják a konferenciákra, rendezvényekre érkezők parkolási igényeit is.

A városközpontként megújuló Szent István téren több mint háromezer négyzetméternyi zöldfelületet is létrehoznak, és zenepavilon is létesül, szökőkutak, zöldfelületek, esti irányfények és korzó látványában gyönyörködhetnek majd az ide települő új vendéglátóhelyek, kávézók teraszain időző vendégek.

A 2 milliárd 45 milliós beruházáshoz a város 833 millió forint európai uniós támogatást nyert el, a többi pénzt az önkormányzat gazdálkodja ki, illetve a beruházáshoz magántőkét vont be. Az uniós projekt utolsó ütemének részeként megújult teret várhatóan 2010 szeptemberében adják át.

Turizmus Panoráma Bulletin, 2010/99. 2010. 05. 25.