Csak MaReSz tagok számára!
Hírek
Corinthia Budapest – búcsú a Royal névtől
2010. május 20.

Az egykori millenniumi főváros büszkesége, amely mintegy nyolc évvel ezelőtt valóban dicsőségesen megújult és vált ismét Budapest kiemelkedő szállodájává, most elhagyta nevéből a múltra utaló Royalt, és felvette a helyére Budapest nevét. A külföldiek számára ez segíthet eligazodni, ám itthon mindenki a régit, a megszokottat fogja emlegetni. A szállodalánc hazai tagja több érdekes programmal és újdonsággal várja a vendégeket.

Mint Major Tímea PR és marketing menedzsertől megtudtuk, új rendezvénysorozatot indítanak, a Pezsgős Pénteket. Eszerint május 14-től – ha sikeresnek bizonyul a rendezvény – minden pénteken este 6 és 8 óra között a bárban és annak előterében a Jam Jazz Duo együttes játszik, miközben a vendégek a franciaországi Reimsben található Taittinger Pezsgőház két különlegeségét kóstolhatják, a Taittinger Brut Réservét, valamint a Prestige Rosét. Átalakul a Rickshaw étterem kínálata is. Turák Imre menedzser, aki több hazai, majd külföldi szállodában szerzett tapasztalatot, kapta a feladatot a távolkeleti étterem megújítására, egy magas színvonalú kínai konyha létrehozására. Kínai séf dolgozik most már itt, aki hosszú évekig sajátította el szakmája különleges fogásait. Például nyolc évig azt, hogy milyen főzési metódusokkal lehet az alapanyagokat kombinálni. Több ötcsillagos szállodában dolgozott, emellett faragó mester is, különleges alkotásokat készít a gyümölcsökből, zöldségekből. Turák Imre a séffel, Yang Zhi Jun-nal heti rendszerességgel jár az eredeti, kiváló minőséget kínáló kínai piacokra, ahol egyre több, nálunk nem ismert alapanyagot, fűszert, friss zöldséget lehet vásárolni. Az étlapokkal rendszeresen követik a trend alakulását, nem hiányozhatnak a tapasztalat szerint megkedvelt fogások, és figyelembe veszik a szezonalítást. Havonta változó menüt kínálnak két fő részére, amelyben a felsorolt ételek mindegyike: egy leves, egy előétel, három főétel és a desszert szerepel. A vendégeknek lehetőséget biztosítanak, különösen az időszakonként megrendezett, meghívásos Wok and Roll partikon, hogy maguk is kipróbálják egy-egy étel, például a tavaszi tekercs elkészítését. Ez minden alkalommal nagy népszerűségnek örvend. Itt valóban wokban készült ételeket kínálnak, az alapanyagok, ízek megőrzése végett kevés zsiradékot használnak. Legjobban fogy a pekingi kacsa, a szecsuáni ételek, a királyrák, a fésűskagyló. Már kialakult egy törzsvendégkör, fele részben a magyar, fele részben a szállodai vendégek, itt élő külföldiek sorából. Bár az étterem belső berendezése az európai ízlésnek megfelelő – ugyan van forgatható közepű asztal is, amely Kínában a közös étkezés jellemzője –, az ízek autentikusak. A szállodaláncon belül is folyamatos a képzés, Prágában, a testvérszállodában gyűjtöttek április végén szakmai tapasztalatokat.

TTGHungary Hírlevél 2010. 05. 20.