Csak MaReSz tagok számára!
Hírek
Diákokkal a RaM Colosseumban
2013. április 16.

A felsőfokú turizmus oktatás egyik legnehezebb feladata az, hogy az iskolában tanultakat a diákok hogyan tudják majd a gyakorlatban hasznosítani. Jó, ha még a szakmai gyakorlat előtt látnak néhány rendezvény helyszínt, kongresszusi központot, konferenciaszállodát. Ezek a látogatások a hallgatók nagy létszáma miatt általában nehezen szervezhetők meg, türelemjáték a helyszínnek, és komoly feladat a helyszínt bemutatóknak is.

Április közepén a Budapesti Kommunikációs Főiskola turizmus-vendéglátás szakán tanulók közül a hivatásturizmus szakirányosok (mintegy száz fő!) voltak azok a szerencsések, akik egy emlékezetes estét tölthettek el a RaM Colosseumban. Gőcze Balázs igazgató a MaReSz Nyílt Napon mondott azonnal igent a felkérésre, hogy bemutatja a házat a diákoknak.

Az igazgatói ismertető és a helyszínbejárás arról szólt, amiről kell. Az építés és üzemeltetés körülményeiről és útvesztőiről, a piaci helyzetről és tendenciákról, a munka nehézségeiről és szépségeiről. Érthetően, egyenesen, tanítva, de nem kioktatva. A hallgatók először szembesültek rendezvénytechnikával, nézőtér átrendezéssel és színpaddal. A példa kedvéért hallottak számokat és mutatókat, és rájöttek, hogy nem csak a tanárok erőltetik a statisztikát és az élethossziglan való tanulást – erre tényleg szükség lesz.

Az estét a nagyvonalú igazgatói gesztus tette igazi élménnyé: az Experidance társulat emblematikus Ezeregyév műsorának megtekintése. Remek előadás volt.

Köszönöm Gőcze úrnak és munkatársainak a lehetőséget. Az ilyen alkalmak erősen hozzájárulnak ahhoz, hogy a pályakezdők reális elvárásokkal és örömmel induljanak majd az első munkahelyre.



Budapest, 2013. április 14.


Dr. Faragó Hilda