Csak MaReSz tagok számára!
Hírek
Fájó szívvel búcsúzunk a MaReSz alapító elnökétől
2013. május 27.

"Olyan csönd van így nélküled,
hogy szinte hallani,
amit még utoljára akartál mondani."

Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy

 

Ihrig Péter

a MaReSz alapító elnöke, a COMPEXPO Kft. ügyvezető igazgatója,
életének 71. évében,
2013. május 22-én türelemmel viselt, hosszú betegség után elhunyt.

 

2013. június 13-án kísérték utolsó útjára mindazok, akik ismerték és szerették Ihrig Pétert, a COMPEXPO Kft. ügyvezető igazgatóját, a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetségének alapítóját.
 
Ihrig Péter meghatározó alakja volt a hazai rendezvényszervező szakmának, amelyet szívügyének tekintett.
 
1987-1989. között a COMPEXPO Leányvállalat igazgatója, 1990-től az USA-H tulajdonú COMPEXPO Kft., ügyvezető igazgatója, 2003-tól 2010-ig a COMPEXPO Stúdió Kft. ügyvezető igazgatója volt.

Számos országos rendezvény (microCAD, NJSZT MICRO) szervezése mellett 13 alkalommal rendezte meg évente a COMPFAIR Nemzetközi Számítástechnikai kiállítást, 13 alkalommal a KRIMINALEXPO, valamint 7 alkalommal az ENTERIŐR-MILIŐ kiállítást. Az általa irányított COMEXPO Stúdió Kft. tíz vidéki nagyvárosban szervezett rendezvényeket.
 
A hazai rendezvények mellett egy évtizedig szervezte magyar cégek részvételét a frankfurti AMBIENTE és TENDENCE kiállításokra.
 
1992 júniusában 14 rendezvényszervező cég vezetőjét hívta össze, és az előzetes egyeztetéseket követően a jelenlévők egyhangú szavazással alapították meg a Magyarországi Rendezvényszervezők Szövetségét, a MaReSz-t, melynek első négy évében elnöke, majd alelnöke, később tiszteletbeli elnöke volt.

Tevékenységének köszönhetően a MaReSz egyre szélesebb körben szerzett magának ismertéget és elismertséget. Nevéhez fűződik többek között az R2, a Rendezvények Rendezvénye elnevezésű rendezvénysorozat, a Rendezvényszervezők Bálja, valamint a 2006-ban KUPOLA néven életre hívott, a Magyarországi Rendezvényszervező Szövetségek vezetőiből álló kerekasztal társaság, mely később elnökévé választotta.

Szakmai munkáját 2001-ben a MaReSz "Az Év Rendezvényszervezője" díjjal jutalmazta, 2007-ben a Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt kitüntetésében részesült.

2008-tól a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kar Kommunikációs Szakán oktatott rendezvényszervezést. Szakmai tudása és közvetlensége népszerűvé tette a hallgatók körében.  

2012-ben a rendezvényszervező szakma értékeinek ápolása, fejlődése érdekében végzett munkájáért megkapta a MaReSz-Díjat.
 
Az a tudásanyag, ami vele együtt halt el, pótolhatatlan veszteség a rendezvényszakma számára.
 

 

Emlékét kegyelettel megőrizzük!