Csak MaReSz tagok számára!
Hírek
Hazánkat a 10 legbiztonságosabb ország között jegyzik Ausztriában
2010. május 25.

A nemzetközi turistaforgalmat negatívan befolyásoló kedvezőtlen jelenségek (légiközlekedési káosz, bizonytalanság kedvelt turisztikai desztinációkban: Görögország, Thaiföld) Ausztriában is a szervezett utak tömeges lemondásához vezettek az elmúlt hetekben. Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete minden rendelkezésre álló eszközzel igyekszik felhívni az osztrákok figyelmét, hogy Magyarország a turisták számára idén elérhetőbb mint valaha.

Az osztrák autóklubbal (ÖAMTC) való stratégiai együttműködésnek köszönhetően az 1,9 millió (!) példányban nyomtatott klubmagazin (www.autotouring.at) legfrissebb száma kétoldalas exkluzív cikke a nyár egyik slágereként ajánlja olvasói figyelmébe Magyarország, illetve Pécs városának meglátogatását. Az autotouring Magazin főszerkesztője az MT Zrt. tanulmányútján járt a közelmúltban hazánkban, s első kézből szerzett hiteles információk birtokában, meggyőző program és tipp-ajánlóval csábítja az osztrák autósokat magyarországi nyaralásra. Ugyancsak az ÖAMTC nagy presztízzsel bíró magazinja nemrégiben a 10 legbiztonságosabb desztináció közé sorolta hazánkat azon a listán, ahol a rangsort az osztrákok „szubjektív biztonságérzete” alapján állították fel. Ezen a listán Magyarország olyan kedvelt úti célokat előz meg, mint például az USA, Spanyolország, vagy Törökország.

Mint ismert, a Bank Austria (www.bankaustria.at) friss elemzése szerint idén is Magyarország számít a legkedvezőbb ár-érték arányú turisztikai célországnak, ahol egyharmaddal több turisztikai szolgáltatást lehet vásárolni ugyanannyi pénzből, mint a szomszédos Ausztriában. Az osztrákok kedvelt úticéljai közül a szolgáltatások kedvező árát számítva idén Magyarország abszolút piacvezető: 100 Ausztriában megkeresett euró 135-öt ér, ha nálunk költik el. A listán hazánkat Törökország (134), Horvátország (132) és az Egyesült Királyság (120) követi. Az euró magyarországi kedvező vásárlóértékét érvként használva a Magyar Turizmus Zrt. az osztrák piacon folyamatosan szervez kampányokat. A külképviselet sajtóközleményekkel, tanulmányutakkal, online akciókkal, hirdetésekkel, hírlevelekkel és sajtótájékoztatókkal hívja fel az osztrákok figyelmét, hogy nyaralásra szánt pénzük Magyarországon könnyen „gyarapítható.” Az MT Zrt. ausztriai képviseletének kampányairól, valamint marketing és üzleti tervéről további információ itt: www.ungarn-tourismus.at/sarok/index.php. (Magyar Turizmus Zrt; Bécs)

Turizmus Panoráma Bulletin, 2010/99. 2010. 05. 25.