Csak MaReSz tagok számára!
Hírek
Hivatalosan is átadták a Hunguest Hotel Forrást Szegeden
2010. május 25.

A szerdán ünnepélyes keretek között átadott szálloda fejlesztésének teljes értéke nettó 2,1 milliárd forint volt, amelyhez 600 millió forint támogatást nyújtott az Európai Unió.

A projekt során a korábban háromcsillagos besorolású szálloda teljes körű felújításon esett át, amelynek eredményeképpen 2010 márciusától egy új, négycsillagos gyógy- és wellness hotel nyitotta meg kapuit.

Az épület funkcionális és külső megújulása során 17 új munkahely, 7 új szolgáltatás és plusz 60 férőhely jött létre. Felépült egy teljesen új szárny konferencia központtal, kiemelt minőségben teljes körűen felújították a szobákat, kivételes élményt nyújtó apartmanokat és lakosztályokat alakítottak ki jacuzzival és/vagy kandallóval, átalakult és megújult az előcsarnok és az étterem. A légkondicionált szálloda 196 szobája között kimondottan tágas kétágyas szobák (mind pótágyazható, két felnőtt + két gyermek részére kiadható), összenyitható szobák, mozgáskorlátozott vendégeknek speciálisan kialakított akadálymentes szobák, apartmanok és luxus lakosztályok egyaránt megtalálhatóak. Az apartmanok és lakosztályok egy része jacuzzival és/vagy kandallóval felszerelt. A 400 fő befogadására alkalmas megújult étterem, lobby bár, három konferenciaterem (450, 150 és 50 fős), a szekciótermek, valamint a szálloda Szegeden egyedülálló kertje színvonalas rendezvények és kerti partik lebonyolítására egyaránt alkalmas. Új szolgáltatásként a szállodában négypályás bowling-pálya bárpulttal, Xbox-szoba, gyermek játszószoba áll a vendégek rendelkezésére. A Zsidró Szalonban kozmetika, fodrászat, szolárium, manikűr, pedikűr található. A biliárdszalon mellett óriáskivetítőn élvezhetőek a sportközvetítések. A fejlesztés eredményeként a Hunguest Hotel Forrás új, a korábbinál magasabb fizetőképességű célcsoportokat is meg tud megszólítani. A szálloda a térségben komplex kínálattal tud megjelenni a turisztikai piacon. A szállodából zárt, fűtött folyosón keresztül megközelíthető Napfényfürdő Aquapolis Szegeddel együtt egy többrétegű termék jött létre az üdülő, konferencia-, egészség- és városi turizmus elegyéből, amely új célcsoportok számára jelent vonzerőt. A Hunguest Hotel Forrás szálloda fejlesztése mind Magyarország, mind a dél-alföldi régió célját szolgálja az Európai Unióhoz történő felzárkózásban egy pénzügyileg megtérülő, szolgáltatásait illetően magas minőséget jelentő, fenntartható projekt megvalósulásával. A szálloda felújítása szorosan kapcsolódik a szomszédos fürdőkomplexum – Napfényfürdő Aquapolis Szeged – építéséhez, amelynek során a Hunguest Hotels Zrt. és Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata egy közös tulajdonú társaságon keresztül Európa egyik legmodernebb fürdőkomplexumát hozta létre. A fürdő és a szálloda felújításával Szeged olyan új turisztikai attrakciókkal bővült, amely jelentősen növeli a város vonzerejét mind a nemzetközi, mind a belföldi idegenforgalomban. (Turizmus Online)

Vendég&Hotel online 2010. 05. 25.