Csak MaReSz tagok számára!
Hírek
International Catering Cup - Hungary Selection I. Magyar Rendezvénygasztronómiai Bajnokság
2018. február 10.

2018. február 6-7.
METRO Gasztroakadémia - Sirha Budapest (Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa kiállítás), Hungexpo

Az I. Magyar Rendezvénygasztronómiai Bajnokság az International Catering Cup nemzetközi bajnokság országos selejtezője, mely 2018-ban először került megrendezésre Magyarországon.

A MAGYAR VERSENY:

A magyar bajnokság célja az volt, hogy kiválassza azt a catering céget, aki a legérdemesebb hazánkat képviselni a nemzetközi versenyen. A győztes kvalifikálta magát a 6. International Catering Cup 2019-ben megrendezésre kerülő versenyére.

A MaReSz (Magyarországi Rendezvényszervezők és –szolgáltatók Szövetsége) szervezésében megvalósuló versenyre 4 rendezvénygasztronómiai cég kvalifikálta magát:

  • Albatros-Expo Catering Kft. (Kasuba László, Balázs Gergő, Volenter István)
  • Budapest Party Service Kft. (Bernáth József, Józsa István, Kiss O'Shea Dániel)
  • Fody Event and Party Service Kft. (Kiss Krisztián, Kovács Csaba, Győrffy Árpád)
  • La Fiesta Party Service Kft. (Pap Lajos, Sallai Zoltán, Bicsár Attila)

A Bajnokság 2018. február 6-7-én, a Bocuse d'Or szakácsverseny előtt a Sirha Nemzetközi Élelmiszeripari Kiállítás keretén belül került megrendezésre a Hungexpón. A verseny két napos volt, az első napon a Metro Gasztroakadémián az előkészítési munkálatok zajlottak, másnap pedig az elkészült ételek és a büféasztalok prezentációja a Sirha Nemzetközi Élelmiszeripari Kiállítás A pavilonjában.

A ZSŰRI:

A zsűriben elismert nemzetközi, illetve magyar gasztronómiai szakemberek is helyet foglaltak: Joel Mauvigney, az International Catering Cup alapítója, Christophe Tourneux, francia gasztronómiai szakember a francia Catering Szövetség képviseletében, Sárközi Ákos, Michelin csillagos chef, Borkonyha Étterem, Wolf András, executive chef, New York Kávéház és Salon Étterem, valamint a 4 csapat delegáltja: Segal Viktor, kreatív chef, Albatros - Expo Catering Kft., Pataky Péter, Meatology, Dinnyés Csaba, executive chef, Greenfield Hotel Golf & Spa, Cseh János, executive chef.

A Bajnokság műsorvezetője Lázár Chef volt.

CATERING CUP - EGY BAJNOKSÁG, KÜLÖNLEGES PROGRAMMAL

Azért, hogy minél közelebb tudjunk maradni egy rendezvénygasztronómiai cég mindennapjaihoz, a Bajnokság egy igazi rendezvényre való felkészülést modellezett. Azaz, február 6-án, kedden a Metro Gasztroakadémia konyhájában való egynapos felkészülést követően, a pályázó cégek felléptek a mindennapi életük színpadára: ételeik kiszállítását hűtőautókkal kellett teljesíteniük a Bajnokság helyszínére (Hungexpo). Így megmérettetésre került logisztikai tudásuk, szervezőkészségük és tapasztalatuk is. A szállítás során gondoskodniuk kellett arról, hogy az ételek minősége és prezentációja megőrzésre kerüljön, mindemellett be kellett tartaniuk az ételek elkészítési standardjait. Ezután a 4 csapat az utolsó simításokat - úgymint büféasztal felállítása, ételek befejezése - a Hungexpo területén lévő Sirha kiállítás keretein belül tette meg. A kóstolásra, a zsűrizésre a büféasztalokkal szemben lévő lelátókon ülő lelkes szurkolók előtt került sor február 7-én 12 órától.

A NYERTES:

A Bajnokságot az Albatros - Expo Catering csapata nyerte (Kasuba László, Balázs Gergő, Volenter István), 2. helyezett a Fody Event and Party Service lett, 3. a Budapest Party Service, míg 4. helyen a La Fiesta Party Service zárta a versenyt. A lelkes szurkolók előtt zajló kóstolás, majd a gyönyörű büféasztalok bemutatása után került kihirdetésre az eredmény, így a 2019-es lyoni nemzetközi döntőn ( VI. International Catering Cup) az Albatros – Expo Catering fogja Magyarországot képviselni. Köszönjük a szurkoló csapatoknak a fantasztikus hangulatot!!

A BAJNOKSÁG SZPONZORAI: