Csak MaReSz tagok számára!
Hírek
Közös összefogást kértek a szakmai szervezetek
2013. február 05.

Több mint ezer szakmabeli részvételével zajlott le február 1-jén a XXI. Turisztikai Évadnyitó Gála a Budapest Kongresszusi Központban. Az est rendhagyó módon a szakma video üzenetével indult. A meghívott szakmabeliek és az ágazat kormányzati irányításának képviselői megtekintették a Turizmus Kft. által, több, mértékadó szakmai szervezet  - köztük a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége - bevonásával készített video üzenetet, bemutatva az ágazat jelentőségét és nehézségeit, rezüméként párbeszédet kérve a kormánytól.

A megjelenteket a kormányzat részéről Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, Csizmadia Norbert, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára és Horváth Viktória, az NGM helyettes államtitkára köszöntötte.

A rendezvényen az est főtámogatói kisfilmekkel mutatkoztak be, így például Győr városa, amely sikeresen elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpia rendezési jogát.

Óriási sikere volt Havasi Balázs zongoraművésznek: a zeneszerző zongorista saját szerzeményeit adta elő a „zongora és dob” produkció keretében.

A Turisztikai Évadnyitó Gálán a hagyományokhoz híven sor került a szakmai díjak kiosztására is. Ezúton gratulálunk ismételten Márta Istvánnak, az "Év rendezvényszervezője", Szántó Andrásnak pedig az "Év rendezvényszolgáltatója" elismeréshez. Természetesen minden további díjazottnak is kívánunk további sikereket!



( Forrás: Turizmus Panoráma Bulletin)