Csak MaReSz tagok számára!
Hírek
KUPOLA ülés
2010. július 12.

Az Eger*** & Park**** Hotel új, kétszintes rendezvényházának átadásán tartott megnyitó ünnepséghez kapcsolódóan tartotta ülését a KUPOLA, a szervező szövetségek kerekasztal társasága. A tagok nyári programjai miatt csak Márta István, a Magyar Fesztivál Szövetség elnöke, Pálfi Gábor, a Magyar Művészeti Fesztiválok főtitkára és Ihrig Péter, a KUPOLA elnöke folytattak eszme cserét.

Meghívott vendégként Rókusfalvi Gábor, a MAKSZ (Magyar Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége), BTL szekció elnök, Kristóf Anita, Ganczer Gábor, a HUNGEXPO Vásár és Reklám Zrt. vezérigazgatójának, egyben a Magyar Kiállítás és Vásárszervezők Szövetsége képviselője, Horváth Ágnes, a Magyarországi Rendezvényszervezők Szövetsége főtitkára vettek részt a kerekasztal beszélgetésen.

Szó esett a KUPOLA ötéves működéséről, a rendezvényszervező szakma közös problémáiról: a minősítésről, a pályázati eljárásokról, a rendezvényszervezés oktatásáról, terminológiai kérdésekről. Ez utóbbi témában Márta István szeptemberi tanácskozást javasolt.

A KUPOLA tagjai megerősítették ez évi márciusi elhatározásukat, hogy a társaság formálissá alakul, erősítve ezzel lehetőségeit, szakmai összképviseleti súlyát jelentősen erősíti. A KUPOLA az elkövetkező hónapokban kapcsolatfelvételt tervez az újonnan felállt miniszteriális és szakmai irányító szervezeteknél.

Ihrig Péter javaslatára, a KUPOLA szakmai napot szervez a Turizmus Kft. és HUNGEXPO Vásár és Reklám Zrt. által közösen megrendezésre kerülő Business Travel Show rendezvény idején.

A jelenlévők elfogadták Ihrig Péter össz-szakmai szervezetekre vonatkozó Etikai Kódexre továbbá egy top elismerés (díj vagy kitűntetés) megalapítására tett javaslatát.