Csak MaReSz tagok számára!
Hírek
MaReSz közgyűlés és kiállítási szakmai nap a Hungexpón
2017. június 14.

2017. június 7-én tartotta a Magyarországi Rendezvényszervezők és - Szolgáltatók Szövetsége éves közgyűlését, valamint - tisztelegve a Kiállítási iparág Nemzetközi Szövetsége által szervezett Global Exhibitions Day előtt - kiállítási szakmai napját. Az eseményt Bánhegyi Zsófia, a Magyar Turisztikai Ügynökség marketing-kommunikációs vezérigazgató-helyettese prezentációja nyitotta meg. "Paradigmaváltás a turizmusban" címmel az újonnan felállt szervezeti struktúra mellett az új, digitális marketing kommunikációs stratégiákról beszélt. Június 1-től irányítása alá tartozik a Magyar Kongresszusi Iroda, valamint egy új MICE katalógus piacra vitelével készülnek. A Maresz jelezte, hogy a Kongresszusi Iroda működésével kapcsolatosan örömmel egyeztet a vezetőséggel, hiszen több szakmai anyag készült ennek kapcsán.
 
Ezután a Maresz közgyűlés folytatódott, ahol bemutatkoztak a jelen lévő új tagozatvezetők, valamint a 2016-os pénzügyi beszámoló került elfogadása. Az elnökség ismertette a 2017-es első félévi eredményeket. Ganczer Gábor jelezte, hogy az új Kongresszusi Központ tervezése újabb fázisba lépett és június 14-től megvannak az engedélyezési tervek. Utána indul a kivitelező kiválasztása.
 
Benyhe Ildikó, alelnök elmondta, hogy az orvosi témájú nemzetközi konferenciákra vonatkozó vendéglátási limit emelése ügyében összeállítottak egy javaslattételi anyagot, ezt elküldték az MTÜ-nek, a visszajelzések, szakmai egyeztetések alapján pedig bíznak a pozitív fejleményekben. A Vis major biztosítás témakörében több biztosítótársaságot kerestek meg és biztosítási bróker céget, kaptak ajánlatokat, amelyeket részletesen ki kell értékelni és a biztosítótársaságokkal további egyeztetéseket tartani a tartalom pontosításáról, ezt tervezik augusztus-szeptember folyamán.
 
A megújuló Kongresszusi Iroda ügyében szeretnék felvenni a kapcsolatot az MTÜ-vel (a szövetség korábban már kidolgozott egy koncepciót az iroda megerősítésére, ami Benyhe Ildikó szerint különösen az új kongresszusi központ kapcsán lesz fontos, méghozzá annak átadása előtt már évekkel).
 
Rókusfalvy Gábor ismertette, hogy az iparűzési adóval kapcsolatos vizsgálatok ügyében felveszik a kapcsolatot a társszövetségekkel, valamint jelezte, hogy kidolgozás alatt áll egy több pontból álló ajánlás, mellyel a tenderekkel kapcsolatban adnak iránymutatást az ügynökségeknek, illetve ezáltal segítik a megrendelők munkáját..
 
Vaskó Tünde bemutatta az új weblap látványtervét, ismertette, hogy a technikai munkacsoport tagozattá alakult és különösen az oktatás terén fognak először lépni. Varga-Szabó Andrea a tagdíjemelés kapcsán jelezte, hogy nagyon minimális volt a kilépés, melyet sikerült új tagokkal pótolni, így jelenleg 102 tagja van a szövetségnek, és további 10 tag vár tagfelvételre.
 
A szakmai napot Reményiné Tihanyi Klára, a Hungexpo kiállítási igazgatójának prezentációja zárta, aki a sikeres kiállítási részvétel kulisszatitkaiba vezette be az érdeklődőket, bemutatva, hogy a kiállítások milyen fontos szerepet játszanak egy adott cég marketing kommunikációjában.