Csak MaReSz tagok számára!
Hírek
MaReSz közgyűlés a Budapest Music Centerben
2013. június 07.

A MaReSz 2013. június 4-én tartotta közgyűlését a Budapest Music Centerben.

A közgyűlés kezdetekor a tagok egy perces néma főhajtással emlékeztek meg a május 22-én, életének 71. évében elhunyt Ihrig Péterről, a MaReSz alapító elnökéről.

Ganczer Gábor, a MaReSz elnöke az Elnökség tagjainak bevonásával tartotta meg beszámolóját, az egyes témákról az azokért felelős elnökségi tagok adtak tájékoztatást.

Elhangzott, hogy az elmúlt időben az Alapszabály és az SZMSZ módosítása mellett az Elnökség feladatai között jelentős szerepet kapott a MaReSz Nap megszervezése, melyet nagy érdeklődés övezett: közel 180 résztvevő, és 18 kiállító volt jelen az eseményen.

A MaReSz Elnöksége ezen kívül kiemelten kíván foglalkozni a rendezvényszervezés oktatásának ügyével. Ennek érdekében egyeztető megbeszéléseket kezdeményez a rendezvényszervezést oktató tanárokkal, intézményvezetőkkel, valamint nagy hangsúlyt kíván fektetni az oktatást felügyelő kormányzati szereplőkkel való együttműködésre.

A Szövetség stratégiaalkotó szakmai egyeztetésen vett részt a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Nonprofit Kft. turisztikai divízióvezetőjével, Máté Gáborral, valamint közös céljaik elérése érdekében párbeszédet kezdett a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségével, és jelen volt a Magyar Reklámszövetség szervezésében megvalósuló elnökök reggelije elnevezésű eseményen is.

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete elnökének megkeresésének eleget téve a MaReSz támogatta a jövedéki törvény módosítására vonatkozó kezdeményezést, mely a vendéglátó-ipari üzlet és a kereskedelmi szálláshely üzlethelyiségében tárolt alkoholtartalmú italok mennyiségi szabályozásának enyhítését célozta meg.

A Szövetség régóta nagyon jó kapcsolatot ápol a Magyar Turizmus Zrt.-vel. Jelenleg részt vesz a Turizmus Bulletin szerkesztőbizottságának munkájában, tagja a Magyar Turizmus Zrt. Tanácsadó Testületének, valamint helye van a Konferencia Nagyköveti Program bírálóbizottságában is.

Az elnöki beszámolót a Felügyelő Bizottság elnökének beszámolója, majd a módosított Alapszabály és a Szervezeti és Működési Szabályzat előterjesztése követte, melyet a tagság elfogadott.

A dokumentumok elérhetők a MaReSz-ről menüpont alatt.


A legutóbbi közgyűlés óta a tagsági viszonya megszűnt az alábbi cégeknek:

Absolut Bar
B.M.S Kft.
Expo Veres Kft.
Gála Eseményszervező Kft.
KIPEXTEAM Kft. (felszámolás végett)
Magyar Borok Háza Kft.
O-KOS Kft. (tagdíjhátralék)
Sikermix Kft. Lurdy Konferenciaterem
Szindbád Kft.
Etele Csabáné egyéni tag

A legutóbbi közgyűlés óta a MaReSz tagjai közé pedig az alábbi vállalkozások csatlakoztak:

Acsaújlaki Kastély Kft.                                                           
Bálvány Rendezvénytechnika                                                
Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace Kft.
Confhotel Kft.
Event Design 4Rent Kft.                
Hotel Délibáb                                                              
LIFESTYLE HOTEL MÁTRA    
STONG SAFETY SECURITY Kft.                                   
Hotel Chateau Földváry                                               

Pártolótag:
TIC Service Rendezvényszervező Bt.