Csak MaReSz tagok számára!
Hírek
Õsszel nyit a CET: nagy az érdeklõdés
2010. május 19.



Azt követően, hogy a Fővárosi Önkormányzat meghozta a szükséges döntéseket, heteken belül kiadták az őszre megépülő CET Budapest bérbe adható helységeinek több mint egynegyedét. A beruházó Porto Investment javaslatára az önkormányzat aláírta a bérleti szerződést a több mint ezer fős, multifunkciós rendezvényközpont jövendő bérlőjével, valamint aláírás előtt áll több szerződés, amely éttermek, iparművészeti és design üzletek képviselőivel. A bérlemények iránti óriási kereslet bizonyítja, hogy a nagy részben kulturális célú ingatlanfejlesztés piacképes Magyarországon.

A CET Budapest kulturális, gasztronómiai, szórakoztató és kereskedelmi központ szeptemberre épül meg és várhatóan novemberben nyitja meg kapuit. Jelenleg az épületek fölé magasodó üvegbálna acélhéj-szerkezetének építése zajlik, de nemrégiben megkezdődött a bérleti szerződések véglegesítése is. Az ingatlan tulajdonosa, a Fővárosi Önkormányzat a brit-német tulajdonban álló Porto Investment Hungary Kft.-t bízta meg, hogy PPP konstrukcióban építse meg és üzemeltesse az új központot. A magántőkéből megújított ingatlan együttes mindvégig a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában marad.

Az első bérleti szerződésekre áprilisban mondott igent az önkormányzat szakbizottsága. Azóta 3127 négyzetméternyi bérlemény, a teljes hasznosítható terület 26 százaléka talált gazdára, jelenleg pedig egy hasonló méretű hasznosítható terület pályáztatása zajlik. Lezárultak az egyeztetések két étterem, több üzlethelyiség, köztük belsőépítészeti szalon, képzőművészeti galéria, valamint iparművészeti és design boltok jövendő bérlőivel is. Az üzemeltetők összesen 1,5 millió hazai és külföldi látogatóval számolnak évente. A központ Budapest új idegenforgalmi kapuja is lesz: a tőszomszédságában található két nemzetközi hajóállomás mellé saját kikötőhelyet is létesítenek, 10 férőhelyes saját buszparkolót építenek, a ("Hop on Hop off" rendszerű) városnéző buszok számára pedig külön megállót alakítanak ki. (ingatlanmagazin.com)

Turizmus Panoráma Bulletin, 2010/96.  2010. 05.19.