Csak MaReSz tagok számára!
Hírek
Telenor „Átláccó" Labirintus a korrupció ellen
2012. december 06.

A közelgő korrupcióellenes világnapra készülve november 30-án megnyitotta kapuit a Telenor „Átláccó” Labirintus a budapesti Aréna Plázában. A mobilszolgáltató a Transparency International Magyarországgal együttműködve látványos, interaktív módon kívánja felhívni a figyelmet a korrupció-ellenes harc fontosságára. A megnyitón Ördög Nóra vezette végig az érdeklődőket a labirintusban, amelyhez kapcsolódóan gyerekprogramok is várják az érdeklődőket. Az Átláccó Labirintus megvalósítását és a rendezvény megszervezését a Roxer Event & More kreatív ötlete nyerte.

Egy héten át, december 7-ig látogatható az Aréna Plázában a Telenor „Átláccó” Labirintusa. A szolgáltató idén nyár eleje óta működik együtt a Transparency International Magyarországgal, mely a korrupció-ellenes világnaphoz kapcsolódóan idén is megrendezi az Átláccó Fesztivált december 7-én. A rendezvény küldetése, hogy elsősorban a fiatalok között népszerűsítse a korrupció elleni küzdelmet. A Telenor a fesztivál támogatójaként az eseményt megelőző héten figyelemfelkeltő akciót szervez, ez az Átláccó Labirintus. Ennek célja, hogy a látogatók játékos, interaktív módon ismerjék meg a korrupció veszélyeit és segítséget kapjanak abban, hogy helyesen dönthessenek a korrupciós dilemmákban. Az Átláccó Labirintus látogatói interaktív kvízjátékban vehetnek részt: míg végighaladnak az útvesztőn, több, a hétköznapi életben is előforduló, korrupciós szituációban kell döntést hozniuk. Aki jól választ, megtalálja a kiutat a labirintusból.

„Azért hoztuk létre az Átláccó Labirintust, ezt a figyelemfelkeltő rendezvényt, hogy a fesztivál előtti héten ingyenes programokkal hívjuk fel a korrupció elleni küzdelemre a bevásárlóközpont látogatói és a környékbeli iskolások figyelmét. Azt szeretnénk, ha minél több emberhez jutna el az üzenet, hogy a mi egyéni, mindennapi döntéseinken is múlik, hogy jobb világban élhessünk”, – mondta a Labirintus megnyitóján Klausz Ferenc, a Telenor Magyarország vállalatfejlesztési vezérigazgató-helyettese.

Alexa Noémi, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta: „Szeretnénk arra ösztönözni a fiatalokat, hogy mondjanak nemet a korrupcióra, éppen ezért igyekszünk minél több innovatív megoldással felhívni a figyelmüket a problémára. Az „Átláccó” Labirintus egy jó eszköz arra, hogy a kvízkérdéseken keresztül játszva megtanulhassák, mi a helyes döntés, ha korrupcióval találkoznak.”