Csak MaReSz tagok számára!
Hírek
Ülésezett a MaReSz Elnöksége - Rendezvényszakmai konferencia júniusban
2016. március 21.

A Magyarországi rendezvényszervezők és-szolgáltatók Szövetsége 2016. március 8-án elnökségi ülést tartott. Az ülés egyik kiemelt témája a június 7-re tervezett "Event Touch - a rendezvényszakma találkozik " elnevezésű, két évente megrendezésre kerülő  konferencia volt.  A tagozatvezetőktől előzetesen beküldött témajavaslatok alapján elindult az egyeztetés, az Elnökség prioritásként kezeli ezt az eseményt.
 
Emellett még további fontos témák is megbeszélésre kerültek. A MaReSz 2016-os lobbytevékenységének egyik fő fókusza a "reprezentációs adó"-ként elnevezett, valójában a harmadik személy részére nyújtott természetbeni juttatások szabályozásáról szóló törvény enyhítése. Másik fókusz a gyógyszertörvény napi vendéglátási limit kérdésköre, valamint Budapest, mint konferencia desztináció népszerűsítése a kidolgozás alatt álló Budapest konferencia package-gel. Ezek mellett párhuzamosan a 4 Szakmai Szövetség  konzorciumának vezetőjeként az új Kongresszusi Központ bevezetésének segítése, támogatása is kiemelt prioritás.
 
Az elnökségi ülésen elhangzott, hogy a Szövetség életében fontos a tagtoborzás, minél több új, aktív tagot várnak a rendezvényügynökségi, kongresszusi, helyszíngazda, kiállítási és technikai tagozatba, hogy az egyes szakterületek újabb piaci résztvevőinek bevonásával a szakmai képviselet erősödjön.
 
Emiatt is - nem utolsó sorban - de újra előtérbe került a MaReSz által támogatott önálló rendezvényszervező képzés elindítása, melynek kidolgozási koncepcióját az oktatási munkacsoport kapta feladatul.
 
Az ülésen bemutatkozott még Mátrai Nándor, a kongresszusi tagozat új vezetője, az Asszisztencia Kft. ügyvezetője, aki a leköszönő Benyhe Ildikót váltotta február közepén a tagozat élén. Benyhe Ildikó MaReSz alelnökként továbbra is kiemelten a Szövetség lobbytevékenységére koncentrál a jövőben.