Csak MaReSz tagok számára!
Hírek
Ünnepélyes alapkőletétel a siófoki Hotel Azúrban
2010. május 26.

Siófok Város Polgármestere, illetve a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség képviselője tisztelte meg jelenlétével a Hotel Azúr épülő új szárnyának alapkőletételét. A rendezvényt Horváth Péter, az igazgatóság elnöke, illetve Horváth Tibor, a Hotel Azúr Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg, akik bemutatták a másfél milliárdos beruházás részleteit:

A szálloda együttes különálló épületben egy új szállodai szárnnyal bõvül, 49 négycsillag superior kategóriájú szállodaszobával, nagy részük balatoni panorámával. A szállodához tartozik egy 12 elemes szauna-parkot, élmény- és úszómedencét is magában foglaló wellness központ.

A nemzetközi és hazai konyha remekeit bemutató 70 fős gourmet étterem különleges helyszíne lesz családi események, üzleti étkezések lebonyolításának.

A meglévő 850 m2 alapterületű 6 rendezvényteremhez a beruházás kapcsán további 550 m2 teremkapacitás épül, mellyel az Azúr rendezvényközpont Magyarország legnagyobb vidéki szállodai konferenciahelyszínévé válik.

A komplexumhoz csatlakozik egy, a környéken egyedülálló szórakoztatóközpont, mely több generáció részére nyújt tartalmas kikapcsolódási lehetőséget. 4 pályás bowling mellett, biliárd-, kártya- és csocsóasztalok, különféle játékgépek nyújtanak szórakozási lehetőséget. A szórakoztató központ snack bárjában populárisabb ételek, különleges italok lesznek fogyaszthatóak.

Balázs Árpád polgármester beszédében kiemelte, hogy a beruházás egyedülálló lehetőséget biztosít a Balaton régióban a különleges minőséget keresõ vendégek számára. A szállodai beruházást a tervek szerint 2010. decemberében adják át. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Turizmus Panoráma Bulletin, 2010/100 2010.05.26.