Csak MaReSz tagok számára!
Hírek
Véget ért az IMEX
2010. május 29.

Befejeződött a frankfurti IMEX, a MICE szektor egyik legrangosabb éves seregszemléje. Idén is sikerült szinte minden tekintetben felülmúlni az előző év eredményeit.

Ray Bloom, az IMEX Group elnöke a vásár zárásakor arról számolhatott be, hogy mind a szakmai vásárlók (hosted buyer), mind a kiállítók tekintetében sikerült felülmúlni 2009-et.

„Az elmúlt pár év több fronton is komoly kihívások elé állította az iparágat, de örömmel tölt el, hogy ennek ellenére a kiállítók és a vásárlók is mondhatni a lábukkal szavaztak, és minden eddiginél többen jöttek el, hogy üzleteket köthessenek az IMEX-en." - mondta Bloom.

A végső mérleg levonásánál világosan kiderült, hogy több mint 60 országból 3800-at jócskán felülmúló létszámban látogattak ki Frankfurtba a hosted buyerek, akik így jelentős hányadát tették ki a közel 9000 látogatónak. A hangulat általánosságban véve pozitív, és optimista volt, ezt a megkötött üzletek számának emelkedése is világosan tükrözte. Ennek egyik hajtóereje a feltörekvő piacokról érkező vásárlók minden eddiginél nagyobb száma volt, kiváltképp Brazíliából, Indiából, Oroszországból és Kínából érkeztek az átlagost jócskán meghaladó méretű csoportok.

„A számok igen kedvezőek, de mind tudjuk, hogy a minőség számít leginkább az IMEX-re kilátogatóknak. Szerencsére azt látjuk, hogy egyre több kisebb vállalat, szervezet is egyre többet invesztál az IMEX-be, hiszen tudják, a kiállítás jócskán megemeli az ázsiójukat, és segít nekik a gyorsabb növekedésben. Ugyancsak jó jel, hogy a kiállítók palettája is szélesedik, egyre több hotellánc és hajózási vállalat állított ki idén, csak hogy néhány példát mondjak." - nyilatkozta Bloom.

Business Traveller Hungary hírlevél 2010. 05. 29.