Csak MaReSz tagok számára!
Hírek
XI. Nemzetközi Protokoll Kongresszus Budapest 2010.
2010. június 18.


Sokszínűség a globalizációban - A protokoll mint kultúrák párbeszéde
2010. november 18-20. A kongresszus helyszíne Budapest Marriott Hotel
A kongresszus fővédnöke Őexc. Habsburg György úr a Magyar Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövete.

Hosszú és sikeres munka eredményeként idén Magyarország nyerte el a XI. Protokoll Világkongresszus szervezésének jogát. Így 2010. november 18-20. között Budapest fogadhatja a kongresszus nemzetközi személyiségeit. Ez a vissza nem térő lehetőség
egyben nagy kihívás is, hiszen ez idáig sem Magyarországon, sem a környező országokban nem került sor ilyen nagyszabású, szakmai összejövetelre.

A Nemzetközi Protokoll Kongresszus – a protokollban és rendezvényszervezésben tevékenykedő szakemberek éves fóruma – 1995-ben indult világkörüli útjára, és ez immáron a tizenegyedik alkalommal megrendezésre kerülő nívós, szakmai rendezvénysorozat.
Az esemény szakmai hátterét a madridi székhelyű Nemzetközi Ceremónia és Protokoll Szervezet (OICP) adja, amelyhez tagként számos amerikai, illetve európai ország protokoll egyesülete és ma¬gánintézménye csatlakozott. A Világkongresszus napjainkra már igen gazdag hagyományokkal bír, és az öt kontinens több mint 50 országának prominens szakemberei minden alkalommal a fogadó ország egyedi kultúrájának, illetve termékeinek jó hírével térnek haza. Az elmúlt több mint egy évtized alatt Oviedo, Sevilla, Valencia, Palma de Mallorca, Madrid, Zaragoza és Bilbao, valamint Buenos Aires, Róma és Campos do Jordao (Sao Paulo) fogadta a kongresszus résztvevőit. Bár évről-évre új témákkal és színes programokkal készülnek a szervezők, az esemény minden évben kivételes alkalom arra, hogy a hallgatóság tagjai a világ legjobb szakembereinek előadásai által gazdagíthassák
tudásukat:
az állami és diplomáciai protokoll • // az üzleti élet nemzetközi protokollja // a sportprotokoll // a kulturális rendezvények protokollja, valamint // az egyházi protokoll témaköreiben.

Nagy megtiszteltetés a szervezők számára, hogy Őexc. Habsburg György úr, a Magyar Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövete elfogadta a kongresszus fővédnöki tisztségére való felkérést.
A kongresszus helyszíne a Duna korzón elhelyezkedő Budapest Marriott Hotel.

A 2010. évi budapesti Világkongresszus jelentősége
A Világkongresszus tematikája az elmúlt évtized alatt mind szakmailag, mind forgatókönyvében kiforrott, amelyet a budapesti rendezvény hagyományosan követ. Emellett azonban Magyarország rendezőként számos többletet tervez:

  • Európai Unió új kihívásai, nagy hangsúlyt fektetve a soros elnökség szervezése és lebonyolítása kapcsán szerzett tapasztalatokra
  • Kultúrák közötti kommunikáció a protokollban, melynek kere¬tében elsősorban a közel- és távol-keleti országok viselkedéskultúrájának, kommunikációjának, protokolljának és hagyományainak megismerésére adnánk lehetőséget, valamint
  • Sokszínűség a globalizációban címmel olyan előadásokat és prezentációkat tervezünk, melyek kiemelt, a világ figyelmére számot tartó eseményeket mutatnak be, a protokoll területét egyedi oldalról közelítik meg, vagy a kapcsolódó szakterületek egy-egy kiemelt témáját járják körül.

A budapesti Világkongresszus és a küszöbön álló magyar soros EU-elnökség
2011. első félévében Magyarország az Európai Unió soros elnökségét tölti be, ezért a budapesti kongresszus célja a nemzetközi tapasztalatok összegyűjtése, a nemzetközi kapcsolatok ápolása, erősítése, valamint az ország soros EU elnökségére való felkészítés támogatása.
A kongresszus egyik fő témája a jelenleg soros elnökséget adó Spanyolország tapasztalatainak, illetve a kongresszus idején soros elnökséget adó Belgium problémamegoldásainak megismertetése.

Hazai plusz
2010. év Magyarországon a kultúra és a turizmus jegyében telik, így a hazánkban megrendezésre kerülő XI. Kongresszus kitűnő lehetőséget nyújt országunk kulturális és természeti adottságainak népszerűsítésére, vala¬mint a magyar termékek
bemutatására, nemzetközi elismertetésére.
A plenáris ülés mellett sor kerül majd számos szekcióülésre is, ahol a szakelőadások meghallgatása mellett, lehetőség nyílik a szakmai kérdések feltevésére és megvitatására is.
Nemzetközi Protokoll szakkönyv-kiállítás keretében kívánjuk a kongresszus résztvevőinek bemutatni a hazai, valamint a világ számos országából származó protokoll és rendezvényszervezés témakörű könyvek bemutatását.

A kongresszus hivatalos honlapja
Rövidesen, a kongresszus folyamatosan frissített honlapján (www.budapestprotocolcongress2010.com) találhat meg minden fontos és hasznos információt. (tervezett program, szállás lehetőségek, regisztráció, stb.)
A kongresszus elektronikus levelezési címe az alábbi: protocolcongress11.hungary@gmail.com