Csak MaReSz tagok számára!
Hírek
XXI. századi reneszánsz
2010. június 12.



Az 1904-ben, eredetileg Pénzügyminisztériumnak készült, neogót stílusú épület fennállása óta mozgalmas események színhelye. Az 1980-as évekig, a mai díszteremben működött a Várklub, itt játszott az Illés, Echo, Omega, Nautilus zenekar. 1992 óta a Magyar Kultúra Alapítvány székháza. Az Alapítvány rendezvényeivel a régiók és kultúrák találkozását, a személyes magyar-magyar párbeszédet szolgálja.

Ennek jegyében minden évben megrendezte a Magyar Kultúra Napját, a Karikatúra Művészeti Fesztivált, a Budavári Mosolynapokat, a Költészet Napját, a Kárpát-medencei Napokat, a Budavári Mézesnapokat, továbbá számos könyvbemutatót, előadói estet, kiállítást és képzést. A magyar-magyar találkozók célja: otthonról haza. A Magyar Kultúra Alapítvány mindent megtesz azért, hogy a Kárpát-medencei és a nyugati- illetve tengeren túli diaszpóra magyar intézményeit, egyházait, folyóiratait, íróit, költőit, tudósait, táncosait, képzőművészeit itthon bemutassa. Továbbá magyar barátainak lehetőséget ad arra, hogy az életútjukról, terveikről a hazai érdeklődőket tájékoztassák.

A Magyar Kultúra Alapítvány munkatársai, a XXI. századi reneszánszról álmodoztak, amely napjaikra valóság lett. 2008-ban az Alapítvány Díszlépcsőházának kerengő részét, 2009-ben az aulát újították fel, az eredeti állapotnak megfelelőn. 2010. január 13-május 22. között a Díszlépcsıház Zsolnay kerámiáit restaurálták, Szebényi Judit kerámiarestaurátor és Soós László restaurátor vezetésével.

További információ:
Magyar Kultúra Alapítvány
Hotel Kulturinnov**
1014 Budapest, Szentháromság tér 6.
Tel.: (+36-1) 224-8100; (+36-1) 224-8122