Csak MaReSz tagok számára!
Hírarchívum
2011. szeptember 28.
A Vendéglátás szabályozása is napirenden volt a Sport és Turizmus Bizottság szeptember 28-i ülésén, az előterjesztésben nemcsak a nemrégiben elfogadott kormányhatározat bemutatása szerepelt, hanem a Magyar Vendéglátók Ipartestületének részletes anyaga is a vendéglátóipar helyzetéről. A politikusok üdvözölték, hogy a nemrég bejelentett intézkedésekkel pozitív... Tovább »
2011. szeptember 28.
A parlamenti szakbizottság szeptember 28-i ülésén Horváth Gergely, az MT Zrt. vezérigazgatója részben az NGM-el közösen az idei számokról, a szezon alakulásáról számolt be.A KSH adatai, melyeket korábban már Bulletinünkben is olvashattak, azt támasztják alá, hogy a turisztikai forgalom összességében növekedésnek indult, ám igen nagyok a területi különbségek az... Tovább »
2011. szeptember 28.
Napirend előtti felszólalásban emlékezett meg az Országgyűlésben a Turizmus Világnapjáról Bánki Erik, a Sport és Turizmus Bizottság elnöke, Pál Béla, a bizottság tagja és Czomba Sándor államtitkár is.Bánki Erik kiemelte: a turizmus a legnagyobb exportbevételi forrás a világon, az elmúlt 30 évben megháromszorozta a turistaérkezések számát, amely lassan eléri az... Tovább »
2011. szeptember 27.
Elkészült a turizmusról és vendéglátásról szóló törvény tervezete, amely ősszel kerülhet a parlament elé - jelentette be Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottsága előtti meghallgatásán kedden.A miniszter azt ígérte, hogy a törvénytervezetről -, amelynek elkészítésével 20 éves adósságát törleszti a kormányzat a... Tovább »
2011. szeptember 20.
Szeptember 16-án tartotta első ülését az újjászerveződő Fogyasztóvédelmi Tanács. Az ülést a Tanács elnöke, Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős államtitkára nyitotta meg. A Tanács első ülésének napirendjén az ügyrend, valamint Magyarország IV. középtávú Fogyasztóvédelmi Politikájának és egyéb aktuális kérdéseknek a... Tovább »