Csak MaReSz tagok számára!
Hírarchívum
2011. szeptember 20.
Ez év közepén új vállalkozóbarát, ugyanakkor az élelmiszerbiztonságot magas szinten garantáló rendelet lépett hatályba a vendéglátó-tevékenység szabályozásának keretében - hangoztatta Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára kedden Budapesten egy szakmai fórumon.Az államtitkár... Tovább »
2011. szeptember 19.
A hazai konferenciaturizmus forgalmának növelése az idei évtől a Magyar Turizmus Zrt. elsődleges szakmai tevékenységei közé tartozik. A társaság ennek érdekében erősítette meg hivatásturisztikai (MICE) szakcsoportját, amely a Magyar Kongresszusi Igazgatóság (MKI) berkein belül működik. Az MKI új szakemberei azon dolgoznak, hogy a nemzetközi szervezeti tagságokból (ICCA,... Tovább »
2011. szeptember 19.
Az idén nyáron megnyílt, a Snétberger Zenei Tehetség Központnak is helyszínéül szolgáló felsőörsi Malomvölgy Oktatási és Szabadidős Központ (www.malomvolgy.hu) szeptembertől, kereskedelmi szálláshelyként és rendezvényhelyszínént is funkcionál. A festői környezetben, az erdő közepén, a Malompatak partján fekvő létesítményben összesen 120 fő... Tovább »
2011. szeptember 16.
Elkészült Magyarország országvédelmi (2012-es) költségvetés tervezete - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, aki 750 milliárdos kiigazítási tervről számolt be. A nyugdíj- és egészségbiztosítási rendszert saját lábra állítanák, az egykulcsos szja marad, az áfa 27 százalékra nő, amivel hazánk EU-rekorder lesz – írja pénteken a Napi.hu. Az általános... Tovább »
2011. szeptember 15.
A Nemzetgazdasági Minisztérium közleményt fogalmazott meg a SZÉP Kártya bevezetéséről, melyben hangsúlyozzák: a SZÉP Kártya mielőbbi piacra kerülése több okból is indokolt. Egyrészt, amennyiben egy cégnél maradt 2011-es évre elkölthető szabad cafeteria-keret, a SZÉP Kártyának valós alternatívát kell jelentenie ennek elköltésére. Azon cégek esetében, amelyek már... Tovább »